Lövbiffspanna Stroganoff

Biff Stroganoff är en härlig klassiker, men den tar tid att laga. Den här rätten har samma smak men lagas av lövbiff. Använd en stor stekpanna eller wok. Kokt ris och broccoli är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl créme fraîche
  • 1,5 dl vatten
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk neutral olja

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Strimla lövbiffen.
  2. Blanda crème fraîche, vatten, tomatpuré, senap, salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Lägg i hälften av köttet och stek under omrörning några minuter. Lägg upp det på ett fat och stek resten av köttet. Ta upp det och lägg åt sidan.
  4. Fräs lök och vitlök någon minut under omrörning. Tillsätt champinjonerna och låt allt fräsa några minuter. Lägg i köttet. Häll på såsen, rör om och koka någon minut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept