Lövbiff med riven pepparrot

Lövbiff med riven pepparrot
Foto: TV4

Varför inte inleda helgen med lövbiff, riven pepparrot, ärter och potatismos till middag på fredag!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 x 150 g lövbiffar, helst på filé
  • 1 dl riven pepparrot
  • 200 g gröna ärter
  • Potatismos:
  • 8 st potatisar, medelstora
  • 2 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • salt, peppar, ev lite riven muskot

Gör så här

  1. Potatismos: Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka ärterna i lätt saltat vatten med lite smör. Frysta ärter kokas enligt anvisningen på paketet. Riv pepparroten grovt.
  3. Krydda lövbiffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i het panna med smör.
  4. Servera lövbiffen med riven pepparrot på och med ärter och mos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept