Ett vackert sätt att lyxa till moset är att gratinera det. Servera gärna köttet med vitkökssmör och halva gratinerade tomater vid sidan och det blir nästan som krogens plankstek.
Ingredienser
4 lövbiffar
salt
peppar
2 krm timjan
140 g bacon, strimlat
Mos:
4-6 potatisar
2 palsternackor
1 klyfta kålrot
salt
peppar
1 dl buljong eller grädde
1 äggula
1 msk smör
Gör så här
Skär potatis och rotsaker i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa väl, krydda och späd med lite buljong eller grädde. Rör ned äggulan.
Värm ugnen till 250°. Klicka eller spritsa moset på ett ugnsfat. Gratinera ca 5 minuter.
Stek under tiden baconet knaprigt. Låt det rinna av på papper. Stek därefter de kryddade biffarna i kvarvarande fett från baconet. Servera allt tillsammans.