Lövbiff med bacon och rotsaksmos

Lövbiff med bacon och rotsaksmos
Foto: TV4

Ett vackert sätt att lyxa till moset är att gratinera det. Servera gärna köttet med vitkökssmör och halva gratinerade tomater vid sidan och det blir nästan som krogens plankstek.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora lövbiffar
  • salt och peppar
  • 2 krm timjan
  • 140 g bacon, strimlat

Mos:

  • 4-6 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 klyfta kålrot
  • salt och peppar
  • 1 dl buljong eller grädde
  • 1 äggula
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär potatis och rotsaker i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa väl, krydda och späd med lite buljong eller grädde. Rör ned äggulan.
  2. Värm ugnen till 250°. Klicka eller spritsa moset på ett ugnsfat. Gratinera ca 5 minuter.
  3. Stek under tiden baconet knaprigt. Låt det rinna av på papper. Stek därefter de kryddade biffarna i kvarvarande fett från baconet. Servera allt tillsammans.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept