Lövbiff med äggula och pepparrot

Lövbiff med äggula och pepparrot
Foto: TV4

En gång var den här rätten paradrätt på Stockholmsrestaurangen Victoria. Den är både lättlagad och mycket god, så det är lätt att förstå.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora, tunna lövbiffar
  • 4 msk nyriven pepparrot
  • 4 äggulor
  • salt, peppar
  • 1 kg potatis, ca
  • 1 dl varm mjölk
  • 1 msk smör
  • persilja
  • saltgurka

Gör så här

  1. Potatismos: Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv pepparroten grovt. Knäck äggen och ta vara på gulorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det hastigt i het stekpanna.
  3. Lägg upp moset och biffarna på varma tallrikar. Lägg på äggulorna, strö över pepparroten och dekorera med persilja. Servera saltgurka till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept