Lövbiff av oxfilé med pepparrot

Lövbiff av oxfilé med pepparrot
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lövbiff av oxfilé med pepparrot

8 ingredienser

Stek lövbiffen snabbt i het panna, annars övergår den snabbt till att bli seg. Och lägg på ett rejält berg av pepparrot. Potatispurén passar fint till, liksom sockerärter.

Ingredienser

portioner
  • 750 g oxfilé
  • 8-10 potatisar
  • 2-2,5 dl mjölk, varm
  • 2 msk smör
  • 1 bit, ca 100 g pepparrot
  • 4 äggulor
  • 200 g sockerärtor
  • salt

Gör så här

  1. Skär filén i 4 bitar. Lägg varje köttbit i en plastpåse och banka ut dem till tunna lövbiffar. Skala och koka potatisen. Vispa sönder den, gärna med elvisp, tillsammans med varm mjölk och lite salt till en slät puré.
  2. Ansa sockerärterna. Koka upp lite vatten med 1 tsk salt och 1 msk smör, lägg i sockerärterna och låt dem koka i 2-3 minuter, inte mer. Riv pepparroten.
  3. Stek lövbiffarna i smör 1/2 minut på var sida. Lägg upp dem på varma tallrikar, lägg ett berg pepparrot på varje biff. Gör en grop i pepparroten och lägg försiktigt i äggulan. Servera genast.