Lövbiff av oxfilé med pepparrot

Lövbiff av oxfilé med pepparrot
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 750 g oxfilé
  • 8-10 potatisar
  • 2-2,5 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 bit, ca 100 g, pepparrot
  • 4 äggulor
  • 200 g sockerärter
  • salt

Gör så här

  1. Skär filén i 4 bitar. Lägg varje köttbit i en plastpåse och banka ut dem till tunna lövbiffar. Skala och koka potatisen. Vispa sönder den, gärna med elvisp, tillsammans med varm mjölk och lite salt till en slät puré.
  2. Ansa sockerärterna. Koka upp lite vatten med 1 tsk salt och 1 msk smör, lägg i sockerärterna och låt dem koka i 2-3 minuter, inte mer. Riv pepparroten.
  3. Stek lövbiffarna i smör 1/2 minut på var sida. Lägg upp dem på varma tallrikar, lägg ett berg pepparrot på varje biff. Gör en grop i pepparroten och lägg försiktigt i äggulan. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept