African Stew

African Stew
Foto: TV4

African Stew

Av: Louise Karlsson

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Smakrik och kryddig rätt som tar lite tid att göra, passa på att vara ute i god tid. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1,5 dl olja
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 msk allkrydda

Soulstickan (grillspett)

  • 800 g oxkött (t ex fransyska)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök (gärna ekologisk)

Gör så här

  1. Häll olja i en kastrull och låt den bli riktigt varm. Tillsätt löken. Låt lök och olja koka ihop under omrörning i cirka 5-10 minuter. Tillsätt buljong och kryddor, häll sedan över tomaterna. Låt koka i minst 2-3 timmar.
  2. Grillspett: Skär köttet i bitar om 3 cm. Stek upp köttet tills det fått lite färg. Skär upp grönsakerna i fyrkanter. Varva varannan kött och varannan grönsaker. Häll över lite av stewen och lägg in i ugnen på 175 grader i 15 minuter.