Couscoussallad

Couscoussallad
Foto: TV4

Enkel och snabb förätt med pinjenötter, cocktailtomater och persilja. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • couscous för 4 personer (tillsätt lite olja under tillagning)
  • 6 st röda cocktailtomater
  • 6 st gula cocktailtomater
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g rucolasallad
  • 50 g persilja
  • 1 dl pinjenötter (rostas)
  • 1 st citron
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär upp alla grönsaker inklusive persilja och ruccola. Lägg allting i en skål och riv skalet från citronen och limen. Pressa i saften från båda frukterna och tillsätt salt och peppar. Tillsätt halva mängden av couscous och blanda samman alla ingredienserna. Låt stå i minst 30 minuter.
  2. Rosta pinjenötterna utan fett i panna, i cirka 2-3 minuter. Blanda sedan ner resten av couscousen, lägg upp på tallrik och strö över de rostade pinjenötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept