Endivesnittar

35 min
10
Endivesnittar
Foto: Ingvar Eriksson
35 min
10

Du behöver

Makrillfyllning

  • 1 st Endivsallad
  • 1 st varmrökt makrillfilé
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 st äpple, finhackat
  • 0,5 dl knipplök, hackad (spara lite till garnering)
  • 1 krm salt

Lax- och mangofyllning

  • 1 st Endivsallad
  • 150 g lax, skinnfri
  • 0,5 st mango, skalad
  • 1 st Knipplök
  • 2 msk finhackad koriander
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja

Auberginefyllning

  • 1 st Endivsallad
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st aubergine, grovhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl kalamataoliver, halverade

Gör så här

  1. Makrillfyllning
    Plocka bladen från endivsalladen
  2. Bena ur och rensa makrillen.
  3. Bryt den i mindre bitar och lägg i en bunke.
  4. Tillsätt crème fraiche, äpple, knipplök och salt och blanda.
  5. Klicka ut fyllningen på endivbladen och garnera med lite hackad knipplök.
  6. Lax- och mangofyllning
    Plocka bladen från endivsalladen.
  7. Skär laxen och mangon i små kuber och skiva löken tunt.
  8. Blanda lax, mango, knipplök, koriander, chili och olivolja.
  9. Fördela fyllningen på endivbladen.
  10. Auberginefyllning
    Plocka bladen från endivsalladen.
  11. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna.
  12. Stek aubergine och vitlök så de får färg och blir mjuka.
  13. Dra av från värmen och mixa slätt med en stav- eller minimixer.
  14. Tillsätt resterande olivolja droppvis under konstant mixning tills det blir en slät kräm.
  15. Smaka av med salt, svartpeppar och socker.
  16. Klicka ut fyllningen på endivbladen och garnera med kalamataoliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept