Vårig omelett

Vårig omelett
Foto: Louise Johansson
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Vårig omelett

15 ingredienser

15 min

En krämig omelett med kallrökt lax och nyriven pepparrot. Passar som en enkel och nyttig lunchrätt.

Hacka med stjälken av dillen till salladen, det är där den riktiga smaken sitter. Man kan dela upp omeletten i fyra mindre bitar, vips! Så har man en trevlig förrätt.

Jag har börjat laga mer och mer omeletter och äggrätter den sista tiden. Jag har fortfarande lite svårt för att äta ägg i sin ensamform, men det här tycker jag är riktigt gott. /Louise Johansson

Ingredienser

portioner

Omelett

  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning

sallad

  • 20 g salladsmix
  • 2 g grön sparris, tunt skivade (använd mandolin eller potatisskalare)
  • 1 msk rödlök, tunt strimlad
  • 2 kvistar dill, plockade
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 0,5 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 100 g kallrökt lax, skuren i skivor
  • färsk pepparrot, nyriven

Gör så här

  1. Rör samman ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel i en bunke.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i smöret, det ska inte få någon färg.
  3. Häll i omelettsmeten och rör försiktigt några gånger med gaffeln i pannan.
  4. Vänd upp omeletten på en tallrik när äggen fortfarande är lite lösa.
  5. Slunga alla ingredienser till salladen.
  6. Servera omeletten med kallrökt lax, sallad och nyriven pepparrot.