Vårig omelett

15 min
1
Vårig omelett
Foto: Louise Johansson

En krämig omelett med kallrökt lax och nyriven pepparrot. Passar som en enkel och nyttig lunchrätt.

Hacka med stjälken av dillen till salladen, det är där den riktiga smaken sitter.
Man kan dela upp omeletten i fyra mindre bitar, vips! Så har man en trevlig förrätt.

Jag har börjat laga mer och mer omeletter och äggrätter den sista tiden. Jag har fortfarande lite svårt för att äta ägg i sin ensamform, men det här tycker jag är riktigt gott. /Louise Johansson

Se fler recept från

Louise Johansson - vinnare i Sveriges mästerkock


17 maj 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 min
1

Du behöver

  • Omelett
  • 3 st ägg
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Sallad

  • 20 g blandade salladsblad
  • 2 g gröna sparrisar, tunt skivade (använd mandolin eller potatisskalare)
  • 1 msk rödlök, tunt strimlad
  • 2 kvistar dill, plockade
  • 0,5 st citron, skal och saft
  • 0,5 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 100 g kallrökt lax skuren i skivor
  • pepparrot, nyriven

Gör så här

  1. Rör samman ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel i en bunke.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i smöret, det ska inte få någon färg.
  3. Häll i omelettsmeten och rör försiktigt några gånger med gaffeln i pannan.
  4. Vänd upp omeletten på en tallrik när äggen fortfarande är lite lösa.
  5. Slunga alla ingredienser till salladen.
  6. Servera omeletten med kallrökt lax, sallad och nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept