Citrongravad långa med knaperstekt kapris och betor

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

En superlätt förrätt som smälter i munnen! Fräscha och rena smaker som inleder middagen.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


3 februari 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g långafilé (alt. annan torskfisk)
  • 2 st citroner, färskpressad saft och rivet skal
  • 3 msk god olivolja
  • 1 nypa socker
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 0,5 dl kaprisbär
  • 3 msk smör till stekning
  • 3 st rödbetor
  • 0,5 st ask kryddkrasse
  • 3 st kvistar dill till servering

Gör så här

  1. Koka rödbetorna knappt mjuka i lättsaltat vatten, kyl ner i kallt vattenbad.
  2. Skala och skiva betorna tunt med en kniv eller på mandolin, ställ åt sidan.
  3. Stek kaprisen i smör tills den är krispig och öppnar sig som en blomma.
  4. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
  5. Blanda citronsaft och rivet -skal, olivolja och en nypa socker i en skål.
  6. Skär lövtunna skivor av långafilén, doppa dem sedan i citronblandningen och lägg upp på tallrikar.
  7. Strö över salt och nymald svartpeppar, låt stå och dra cirka 5 minuter.
  8. Sprid ut några rödbetsskivor på fisken och skeda över lite kaprisbär. Garnera med plockad dill och kryddkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept