Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs
Foto: Ingvar Eriksson
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

13 ingredienser

25 min

Receptet på pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs är hämtat ur boken Taste by Louise.

Läs mer om boken

Taste by Louise

Ingredienser

portioner

pilgrimsmusslor

  • 400 g pilgrimsmussla
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 msk smör, till stekning
  • tryffelmajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, färskpressad

tryffelmajonnäs

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl matolja
  • 2 tsk tryffelolja (eller 2 tsk färskriven svart tryffel)
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5 krasse, till garnering

Gör så här

  1. Ta bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på hälften eller i tre delar (beroende på storlek).
  2. Salta och peppra.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max 1 minut.
  4. Lägg över på ett fat och låt svalna.
  5. Mixa äggulor, citronsaft och dijonsenap med en stavmixer.
  6. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills majonnäsen binder sig.
  7. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar.

Vid servering

  1. Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje.
  2. Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.