Vit knäckparfait

25 min + 3 h i frysen
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Louise Johanssons knäckparfatit. En superenkel dessert och som överraskar! Glassig och smältande parfait som du kan variera efter smak.

17 januari 2013
Visa mer
25 min + 3 h i frysen
6 - 8

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kaffebönor
  • 150 g vit choklad, hackad
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl madeiravin
  • 0,5 dl råsocker till avbränning

Gör så här

  1. Koka upp 1 dl grädde med kaffebönorna. Dra av från värmen och låt stå och dra 30 minuter.
  2. Sila av bönorna och värm upp vätskan på nytt. Tillsätt chokladen och madeira, blanda till en slät smet.
  3. Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och poröst.
  4. Vispa 2½ dl grädde med ¾ dl socker fluffigt.
  5. Rör samman den vita choklad- och kaffesmeten med äggblandningen och vänd till sist i grädden. Häll upp i koppar och frys in i cirka 3 timmar.
  6. Ta ut kopparna ur frysen och strö över råsocker så att parfaitytan täcks och bränn av med brulébrännare (alternativt gratinera i 250 grader, grilleffekt i cirka 3 minuter, tills sockret har en gyllene färg).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept