Snörullad pepparkaksfudge

60 min
50 st
Snörullad pepparkaksfudge
Foto: Louise Johansson
60 min
50 st

Du behöver

Pepparkaksfudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl strösocker
  • 5 dl glukos
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk pepparkakskryddor
  • 1,5 msk flosocker till rullning

Gör så här

  1. Pepparkaksfudge
    Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur på 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). 
  2. Dra av kastrullen från plattan och rör fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.
  3. Stjälp upp skär fudgen i kuber, halvera på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så håller din pepparkaksfudge i minst i 4 veckor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept