Louise Johansson

Louise Johansson
Foto: Ingela Vågsund

Louise Johansson, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2011, charmade både TV-tittarna och juryn med sin ödmjukhet och sin känsla för smaker.

Louise gick hotell- och restaurangprogrammet i Göteborg och hade som vision att bli kock. Tyvärr slutade resan som kallskänka redan efter ett år på grund av konkurs, försäljning och kaotiska arbetsplatser. Restaurangbranschen blev ett minne blått och kockkarriären försvann.

Efter att ha medverkat i Sveriges Mästerkock fick hon av juryn bekräftat att det är mat som hon ska jobba med. Louise första kokbok döpte hon efter egna matbloggen Taste by Louise.

Louises matlagning grundar sig i den svenska husmanskosten fast med en ”twist”. Nyckeln till god mat består av enkelhet, bra råvaror och naturliga smaker. Det finns inget som kan slå riktigt smör och grädde.

Följ Louise Johansson på bloggen Taste by Louise

Visa mer

Visar recept: Louise Johansson