Kycklingbiffar med mango chutney

Kycklingbiffar med mango chutney
Foto: Pelle Bergström

Kycklingbiffar med mango chutney och kokosris. Om du har tid låter du kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer. /Lotta Lundgren
Receptet kommer från kokboken Om jag var din hemmafru

Uttrycket smörja kråset används godtyckligt i betydelsen äta mycket. Gör man en hastig analys av begreppet upptäcker man dock att kråset ingalunda blir smort bara för att man stoppar in mat i munnen och sväljer. Kråset sitter nämligen inte i halsen, utan utanpå, i höjd med halsgropen. Att på allvar smörja kråset kräver alltså att maten skyfflas in i ansiktet med sådan fart och fläkt att en del strilar ner över hakan och vidare nedför halsen för att ansamlas i själva kråsområdet. Så har vi rett ut den saken. /Lotta Lundgren

Fler recept från

Om jag var din hemmafru


29 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

Kycklingbiffar

  • 0,5 dl kokosflingor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk kardemumma, hela frön
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt

Kokosris

  • 3 dl basmatisris
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 4 st limeblad (kan uteslutas)

Serveras med

  • Mango Chutney
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Kycklingbiffar
    Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.
  2. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel.
  3. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor.
  4. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja.
  5. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
  6. Kokosris
    Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull.
  7. Tryck ner limebladen.
  8. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
  9. Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept