Ratatouille med chèvre och chorizo

Ratatouille med chèvre och chorizo
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Ratatouille med chèvre och chorizo

Av: Lotta Lundgren

Från: Om jag var din hemmafru

11 ingredienser

Tro mig, den här ratatouillen är så absurt enkel att du steker ihop den på en kvart med en unge på armen samtidigt som du snabbstädar lägenheten, läser ledaren i DN, plockar ur diskmaskinen, bokar om lunchen nästa tisdag, putsar silvret, arrangerar konstfulla stilleben och gör dina knipövningar. Förutsatt att du inte tänker tillverka korven själv på djur du hittat i skogen. /Lotta Lundgren
Receptet kommer från Om jag var din hemmafru.

Fler recept från

Om jag var din hemmafru

Ingredienser

portioner
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine, liten
  • 3 paprikor, ej gröna
  • 2 citroner
  • 1 msk strösocker (eller honung)
  • 0,5-1 kruka timjan
  • 200 g chèvreost
  • 1 dl oliver med kärna
  • 4 chorizokorvar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
  2. Halvera tomaterna, finhacka vitlöken, skiva löken, ansa och tärna övriga grönsaker.
  3. Svetta i kastrull vitlök och lök i lite olivolja några minuter.
  4. Tillsätt aubergine och paprika och låt fräsa med tills de börjar mjukna.
  5. Tvätta under tiden citronerna och riv med lätt hand av zesten (bara det yttersta gula) av båda.
  6. Pressa saften ur den ena.
  7. Tillsätt zest, citronsaft, socker, tomater och repade timjanblad.
  8. Smaka av med salt, pressad citron och nymalen svartpeppar.
  9. Skär chèvren i två tjocka skivor och dela dem så att du får fyra halvmånar.
  10. Överför ratatouillen till en ugnssäker form, lägg på oliverna och placera osten överst.
  11. Låt gå klart i översta delen av ugnen, ca 10 minuter eller tills chèvren fått vacker färg.
  12. Stek korven och servera med ratatouillen.