Citronbakad fisk med tomat och basilika

Citronbakad fisk med tomat och basilika
Foto: Pelle Bergström
4

Du behöver

  • 500 g körsbärstomater
  • 3 citroner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 krukor basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 4 port fiskfilé

Serveras med

  • couscous, bulgur, pasta eller potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
  2. Skiva tomaterna.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
  9. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
  11. Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept