Fylld oxfilé med smörslungade bandybollar

Fylld oxfilé med smörslungade bandybollar
Foto: TV4

Fylld oxfilé med smörslungade bandybollar

Av: Lotta Hed

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

50 min

Serverad med maderiasky och Lottas smörslungade färskpotatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet ingår i Halv åtta hos mig - kokboken, och testlagat av en proffesionell kock.**

Vin:**
Robert Skalli Pinot Noir

Ingredienser

portioner

Saikare - fylld oxfilé

  • 600 g oxfilé
  • 1 dl pesto
  • 10 skivor parmaskinka
  • 2 msk smör
  • tandpetare

Madeirasky

  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlök, solo, finhackad
  • 1 morot, tärnad
  • 50 g smör
  • 5 dl madeiravin
  • 2 msk röd balsamvinäger
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk soja, kinesisk
  • Bandybollar
  • 800 g färskpotatis (eller delikatesspotatis små, jämnstora, tvättade)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 25 g smör
  • 150 g sockerärtor, snedskurna
  • 1 dl basilikablad, färska
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl cocktailkapris
  • 0,5 dl pesto

Gör så här

Saikare - fylld oxfilé

  1. Putsa oxfilén samt skär längsgående skåra, vik upp samt skär igen för att få ett platt stycke.
  2. Bred på pesto, lägg i parmaskinka över hela köttet.
  3. Rulla till en rulle.

Madeirasky

  1. Fräs lök, vitlök och morot i en kastrull med 25 g smör.
  2. Slå på vin, vinäger, fond samt soya och låt sjuda tills hälften av vätskan återstår.
  3. Sila av, hetta upp såsen och tillsätt 25 g smör under vispning (får ej koka).
  4. Smaka av med salt och peppar.

Bandybollar

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 15-20 minuter (skall vara fast).
  2. Fräs rödlök i smör.
  3. Vänd ner kokt potatis, sockerärter och basilika strax före servering. Smaka av med flingsalt samt nymald svartpeppar.
  4. Skiva köttet i portionsstorlek och förslut gemom att trä tandpetaren igenom rullen.
  5. Salta, peppra och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera köttet med potatissalladen, stora cocktailkapris och pesto.