Norrlännskans parfait

Norrlännskans parfait
Foto: TV4

Norrlännskans parfait

Av: Lotta Hed

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

10 min

En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Obs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin:
Chateau du Juge Cadillac

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl messmör
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk whisky (blended Tex JW Red Label)
  • 200 g hallon
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 skiva citron
  • 4 mandelflarnkakor

Gör så här

  1. Norrlänskans parfait: Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
  2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflarn.