Chokladterrin

Chokladterrin
Foto: Ewa K Andinsson
Från Efter tio

Här är den perfekta efterrätten för dig som gillar choklad.

Tips!
Doppa kniven i varmt vatten mellan varje chokladskiva så blir skivorna snygga.

15 april 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 300 g mörk (70 % kakaohalt)
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 150 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 150 g mandelbiscotti brutna i småbitar
  • 5 st maränger krossade i mindre bitar

Garnering

  • 0,5 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Lägg plastfolie i en rektangulär brödform (ca 1 ½ liter). Folien ska täcka hela insidan och hänga ut över kanterna.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och blanda den med mjölk, sirap, smör och en nypa salt i en kastrull. Låt blandningen smälta på låg värme under ständig omrörning.
  3. Vispa ägget lätt och häll det sedan i kastrullen under omrörning tills smeten är jämn.
  4. Vänd ner biscottin och marängerna försiktigt så att dessa inte går sönder för mycket.
  5. Fyll formen med lite smet i taget och slå den lätt i diskbänken mellan varven så att eventuella luftbubblor försvinner. Täck chokladterrinen med plast och sätt in den i kylen över natten.
  6. Låt chokladterrinen bli rumstempererad före servering och servera den i skivor med lite kakaopulver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept