Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris

Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris
Foto: tv4
4

Du behöver

Rostade rotfrukter

  • 4 potatisar
  • 2 kålrötter
  • 2 morötter
  • matfett

Killinglår

  • 800 g killinglår
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • rosmarin

Glace

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter
    Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Lägg rotfrukterna på plåt och vänd runt med salt, peppar och matfett.
  3. Rosta i ugnen tills fin färg och rotfrukterna är mjuka.
  4. Killinglår
    Gnid in köttet med salt, peppar och rosmarin, lägg i kastrull och täck med vatten. Koka sedan köttet i ca 10 minuter, lyft upp och låt kallna innan grillning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept