Lomo saltado

1 h
4
Lomo saltado
Foto: TV4

Peruansk köttgryta med tomat, paprika och koriander. Serveras med både ris och pommes frites.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 april 2016
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 800 g ryggbiff, strimlad
  • 1 dl olja
  • 3-4 matskedar soja
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 3 matskedar rödvinsvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 tomater, hackade
  • 1 dl koriander

Ingefärs- och vitlöksvatten

  • 1 dl kallt vatten
  • ingefära
  • vitlök

Pommes frites

  • 3 stora potatisar
  • 3 dl frityrolja
  • 2 nypor flingsalt

Servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Ingefärs- och vitlöksvatten
    Lägg vitlök och ingefära i kallt vatten i någon timme. Vattnet blir sedan grumligt och används till såsen.
  2. Köttgryta
    Hetta upp en panna med oljan till den blir riktigt varm. I med köttet och stek detta hastigt.
  3. I med paprika, lök och efter en stund tomater. I med vinägern, ingefärs/vitlöksvattnet, soja och krydda med salt och peppar.
  4. Serveras med hemgjorda pommes och ris. Strö över finhackad koriander.
  5. Pommes frites
    Skala potatisen och skär i stavar. Koka dessa i 3 minuter. Häll över kallt vatten och låt de kallna.
  6. Häll frityrolja i en kastrull och lägg i potatisen. Ta upp de när de får fin färg (efter ca 10 min). Lägg på servetter så att oljan får rinna av. Häll flingsalt över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept