Lomo saltado

1 h
4
Lomo saltado
Foto: TV4

Peruansk köttgryta med tomat, paprika och koriander. Serveras med både ris och pommes frites.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 april 2016
1 h
4

Du behöver

  • 800 g ryggbiff, strimlad
  • 1 dl olja
  • 3-4 matskedar soja
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 3 matskedar rödvinsvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 tomater, hackade
  • 1 dl koriander

Ingefärs- och vitlöksvatten

  • 1 dl kallt vatten
  • ingefära
  • vitlök

Pommes frites

  • 3 stora potatisar
  • 3 dl frityrolja
  • 2 nypor flingsalt

Servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Ingefärs- och vitlöksvatten
    Lägg vitlök och ingefära i kallt vatten i någon timme. Vattnet blir sedan grumligt och används till såsen.
  2. Köttgryta
    Hetta upp en panna med oljan till den blir riktigt varm. I med köttet och stek detta hastigt.
  3. I med paprika, lök och efter en stund tomater. I med vinägern, ingefärs/vitlöksvattnet, soja och krydda med salt och peppar.
  4. Serveras med hemgjorda pommes och ris. Strö över finhackad koriander.
  5. Pommes frites
    Skala potatisen och skär i stavar. Koka dessa i 3 minuter. Häll över kallt vatten och låt de kallna.
  6. Häll frityrolja i en kastrull och lägg i potatisen. Ta upp de när de får fin färg (efter ca 10 min). Lägg på servetter så att oljan får rinna av. Häll flingsalt över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept