Lökstuvade sockerärter

Lökstuvade sockerärter
Foto: TV4

De här stuvade ärtorna passar till allt och man behöver inte ens potatis. Koka inte ärtorna för länge utan låt dem behålla lite spänst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g sockerärter
  • 3 st gula lökar, färska
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 3 dl gräddmjölk och ärtspad blandat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken och snoppa ärterna innan de delas mitt itu. Lägg dem i en kastrull med ett par deciliter lättsaltat vatten och sjud grönsakerna knappt färdiga, ca 5 min.
  2. Fräs margarin och vetemjöl i en kastrull och späd med gräddmjölk och kokspad till en lagom tjock stuvning. Låt den puttra 5-10 min och smaka av den med salt, peppar och citronskal. Vänd försiktigt ned grönsakerna i stuvningen
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept