Lökstuvad potatis med lammkotlett

Lökstuvad potatis med lammkotlett
Foto: TV4

Lökstuvad potatis är ett bra tillbehör till det mesta. Här har vi valt att servera den med lammkotletter. Det här receptet är för dig som vill ha ett smalt alternativ ibland.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dubbla lammkotletter, fettet bortskuret
  • 1 msk matolja till stekning
  • salt och vitpeppar
  • torkad dragon
  • 4-5 kokta tärnade potatisar, 400 g
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vegetarisk ströbuljong
  • några droppar kinesik soja
  • finhackad persilja
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Pensla stekpannan med 1 msk olja. Krydda kotletterna med salt, peppar och dragon. Hetta upp pannan och stek hastigt kotletterna på båda sidor tills de är brynta och knappt genomstekta. Bryn potatis och lök i 1 msk olja under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop mjölk, majsstärkelse och ströbuljong i en kastrull och koka under omrörning tills det tjocknar. Smaksätt och ge färg med lite soja. Tillsätt den frästa löken och potatisen.
  3. Servering: Lägg upp kotletterna på tallrikarna, fördela den lökstuvade potatisen bredvid och strö lite hackad persilja och paprika över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept