Lökströmming

Lökströmming
Foto: TV4

En jättegod strömming som man gärna äter sommartid med nypotatis.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 2,5 kg orensad strömming
  • 2,5 dl Ättiksprit
  • 7 dl vatten

Kryddblandning:

  • 0,5 dl salt
  • 2 dl socker
  • 1 msk kryddpepparkorn, grovkrossade
  • 1 msk vitpepparkorn, grovkrossade
  • 2 st gula lökar, finskivade

Gör så här

  1. Rensa strömmingen men behåll ryggbenet. Blanda ättikslagen. Lägg strömmingarna i en bunke, slå lagen över och låt stå kallt i 15 timmar.
  2. Ta upp fisken och låt den rinna av. Gör kryddblandningen. Lägg fisken med ryggen upp i en skål. Varva med kryddor och lök, lägg på ett fat som går ner i skålen och ställ en tyngd ovanpå. Låt stå kallt 2 dygn. Servera med färsk lök och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept