Lökströmming

Lökströmming
Foto: TV4

En känd och uppskattad inläggning som också kan göras med sill.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • ca 30 st rensade strömmingar med ryggbenet kvar
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl salt
  • 0,5 msk stötta kryddpepparkorn
  • 0,5 msk malen vitpeppar
  • 1 st gul lök, skivad
  • 2 st lagerblad

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 2,5 dl Ättiksprit

Gör så här

  1. Blanda ättikslagen och lägg i fisken. Låt stå kallt i 12 timmar.
  2. Låt fisken rinna av. Gör i ordning kryddblandningen. Varva fisk, lök och kryddor i ett kärl. Ställ kallt 2-3 dygn. Tryck ner fisken i lagen varje dag.
  3. Servera med nyskivad lök och stött kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept