Lök- och paprikasallad

Lök- och paprikasallad
Foto: TV4

Paprikasallad är trevligt att ha i kylen. Den passar till nästan allt.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 kg paprika, blandade färger
  • 500 g gul lök, skivad

Lag:

  • 2 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 dl Ättiksprit
  • 3 dl vatten
  • 2 bitar muskotblomma
  • 5 st kryddnejlikor
  • ev. konserveringsmedel

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva paprikorna. Lägg dem med löken i en gryta. Slå på kokande vatten så det täcker. Låt dra i 10 minuter och sila sedan av vattnet.
  2. Blanda lagen och koka upp. Lägg i grönsakerna och sjud under lock 7-10 minuter.
  3. Ta grytan av värmen, tillsätt konserveringsmedel om inläggningen ska sparas. Fyll på väl rengjorda glasburkar och förslut. Förvara i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept