Lök- och kaviarplättar

Lök- och kaviarplättar
Foto: TV4

En festlig och mättande för- eller supérätt. Istället för att göra egna plättar finns det numer färdiglagade i förpackningar i handeln. Räkna med 4-5 per person.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 msk margarin, smält
  • Fyllning:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1 stor burk stenbitsrom
  • 1 st gul lök, finhackad

Gör så här

  1. Vispa ihop smeten till plättarna, förutom fettet. Låt svälla i 10 min. Rör sen ner margarinet.
  2. Grädda plättarna.
  3. Blanda gräddfil med dill.
  4. Blanda stenbitsrom med finhackad lök.
  5. Varva fyllningen med plättarna och garnera med dill överst.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept