Lök- och kaviarplättar

Lök- och kaviarplättar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lök- och kaviarplättar

9 ingredienser

En festlig och mättande för- eller supérätt. Istället för att göra egna plättar finns det numer färdiglagade i förpackningar i handeln. Räkna med 4-5 per person.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk margarin, smält

Fyllning:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 förp stenbitsrom
  • 1 gul lök, finhackad

Gör så här

  1. Vispa ihop smeten till plättarna, förutom fettet. Låt svälla i 10 min. Rör sen ner margarinet.
  2. Grädda plättarna.
  3. Blanda gräddfil med dill.
  4. Blanda stenbitsrom med finhackad lök.
  5. Varva fyllningen med plättarna och garnera med dill överst.