Lök -och ansjovislåda

Lök -och ansjovislåda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lök -och ansjovislåda

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 3 gula lökar, skivade
  • ca 0,75 kg potatis, råskalad och finstrimlad
  • 1 förp ansjovisfilé [ca 225 g]
  • peppar
  • 1 lagerblad (litet)
  • ströbröd
  • 3 dl mellangrädde
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Stek löken mjuk. Varva potatis, lök och hälften av ansjovisen i en smord ugnsform med potatis i botten och rikligt med lök överst. Dekorera med resten av filéerna, strö på ströbröd och peppra lätt.
  2. Stick ner ett lagerblad. Slå på ansjovisspad och grädde, så att det nätt och jämt täcker. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter.