Löjromsgravad strömming

Löjromsgravad strömming
Foto: TV4

Att grava strömming är lätt som en plätt. Ta bara god tid på dig. Strömmingsfiléerna ska först dra i lagen i 12 timmar. Sedan ska de marinera i ett dygn. Börja alltså två dagar innan du ska servera strömmingen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk strömming
  • 5 dl vatten
  • 0,75 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grädde eller crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk löjrom
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller ca 12 timmar.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till löjromssåsen och lägg i de väl avrunna strömmingsfiléerna. Låt dra i kylskåp ett dygn.
  3. Strö över nyskuren gräslök vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept