Ljummen sparrissallad med romsås och dill

Från Nyhetsmorgon

Sallad med tre sorters sparris, smörkokt, rå hyvlad samt syltad. Serveras med smörsås.

16 maj 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 sparrisar per portion
  • 10 rädisor
  • 6 blad skivad romansallad
  • 1 msk vatten
  • 100 g smör
  • 30 g rom
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 citron

Syltad sparris

  • grön eller vit sparris
  • 3 delar vatten
  • 2 delar socker
  • 1 del vitvinsvinäger
  • hela svartpepparkorn
  • citron, skalet
  • timjan
  • lagerblad

Gör så här

  1. Syltad sparris
    Koka upp syltlaken (socker, vatten, vinäger) tillsätt kryddorna och låt svalna.
  2. Ta bort botten på sparrisen och placera i burken med toppen uppåt.
  3. Slå syltlaken över och låt sylta svagt i minst 2 veckor till flera månader.
  4. Sallad
    Skala hälften sparrisen och hyvla den. Skiva rädisorna tunt. Blanda med romansalladen.
  5. Värm vattnet och vispa in smöret. Smaka av med salt och peppar. Koka resterande sparris i smörsåsen.
  6. Placera den kokta sparrisen i botten, toppa med hyvlad sparris, rädisor och romansallad samt syltad sparris.
  7. Tillsätt romen och citronsaft till såsen och toppa salladen med den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept