Ljummen sallad med kycklinglever och sparris

Ljummen sallad med kycklinglever och sparris
Foto: TV4

Den här kycklingleversalladen passar bäst till fest, eftersom det är en del pyssel med den. De roliga smakerna med både äpple och driva till den lite beska spenaten ger fin brytning. Ett gott bröd passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglever
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • 3 bakpotatisar
  • 8 gröna sparrisar
  • 100 g gröna bönor
  • 20 cm purjolök
  • 2 äpplen
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g vindruvor
  • 2 rödlökar
  • salt och malen svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 dl vitvinvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sirap
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 dl olivolja

Till servering:

  • hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisklyftorna och baka i ugnen i 25 minuter. Krydda med salt. Ansa sparrisar och bönor och förväll dem i lättsaltat vatten. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Sänk värmen i ugnen till 200°. Pudra kycklinglevern med vetemjöl och bryn den i smör i sen stekpanna. Lägg över till en ugnssäker form och efterstek i ugnen i 4 minuter. Levern ska vara svagt rosa i mitten.
  3. Blanda samman vinäger och senap till dressingen. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner vitlöken. Rör ner sirap, salt, peppar och olivolja, lite i taget. Dela äpplena och ta ut kärnhusen. Skär äpplena i skivor. Ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Dela vindruvorna och ta ut kärnorna. Skala rödlökarna och skiva dem tunt. Fördela spenat, vindruvor, lökskivor, äppelskivor, potatisklyftor, sparris, bönor och purjolök på 4 varma, djupa tallrikar. Krydda med salt och svartpepppar, fördela kycklinglevern och droppa över dressingen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept