Ljummen sallad med broccoli och tomat

Ljummen sallad med broccoli och tomat
Foto: TV4

Denna vackra sallad går supersnabbt att laga. Nyckeln till framgång är att steka broccolin utan att röra om för mycket, så att oljan hålls het och kan bryna buketterna.

29 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 cocktailtomater på kvist
  • 7 dl färska broccolibuketter
  • 3 msk kallpressad olivolja
  • 1-2 msk lagrad balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg dem på ett fat eller en stor tallrik och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en panna med 2 msk olivolja så att oljan blir riktigt het. Lägg i broccolibuketterna och låt dem steka utan omrörning i ca 1 minut. Rör om och stek i ytterligare 2–3 minuter. Salta broccolin väl.
  3. Lägg broccolin på samma fat som tomaterna. Droppa över balsamvinägern och resten av olivoljan och vänd ner försiktigt.
  4. Tips: Om du ska ta med salladen till stranden: Fördela broccolin och tomaterna på fyra aluminiumfolieark, droppa över olja och vik ihop dem till paket. Ljumma paketen på grillen före servering. Öppna dem och droppa i lite balsamvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept