Ljummen sallad

Ljummen sallad
Foto: TV4

Ljummen sallad kan serveras som lätt huvudrätt eller som tillbehör till en kött eller fisk. Droppa en god olja och vinäger över det hela och vrid ett par varv på pepparkvarnen.

22 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 huvud grönsallat
  • 1 huvud friséesallat
  • 1 huvud rossisallat
  • 1 endive
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 färsk broccoli
  • salt
  • malen vitpeppar
  • olivolja
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj alla sallatssorter och ansa alla grönsaker. Skär löken i tunna strimlor och champinjonerna i skivor. Dela broccolin i buketter och koka den i 2 minuter i lättsaltat vatten. Halvera tomaterna.
  2. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs lök, champinjoner och broccoli. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Ta upp ur pannan.
  3. Låt sallatsbladen och tomaterna hastigt svänga runt i pannan, inte mer än 30 sekunder och lägg upp på ett fat. Häll över de frästa grönsakerna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept