I samarbete med Kung Markatta

Ljummen rotfruktssallad med quinoa, dijonmajonnäs och knaperstekt tofu

45 m
4
Ljummen rotfruktssallad med quinoa, dijonmajonär och knaperstekt tofu
Foto: Johannes Wätterbäck
45 m
4

Du behöver

  • 3 dl Kung Markatta quinoa
  • 1 rotselleri, skalad och skuren i stavar
  • 4-5 normalstora morötter
  • 1-2 tsk Kung Markatta örtsalt
  • 2-3 msk Kung Markatta neutral olja
  • 2-3 msk Kung Markatta rapsolja
  • 1 pkt Kung Markatta tofu naturell
  • 1-2 tsk Kung Markatta japansk soja
  • 1-2 msk Kung Markatta barbequesås
  • 1-2 msk Kung Markatta ramslöksolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk Kung Markatta dijonsenap
  • gräslök, ramslök eller purjolök till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Lägg stavarna på en ugnsplåt och ringla över neutral olja och pudra över örtsalt. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, blanda sedan i 1-2 msk ramslöksolja och rör om.
  4. Skär tofun i små tärningar och snabbmarinera dem i soja och barbequesås, innan du steker dem på medelhet värme i rapsolja.
  5. Vispa ihop majonnäs och dijonsenap.
  6. När alla ingredienser är klara blandar du dem i en skål och serverar toppad med finklippt gräslök och dijonmajonnäsen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta