Ljummen potatissallad till rökt kött

Ljummen potatissallad till rökt kött
Foto: TV4

Ljummen potatissallad till rökt kött. Servera den här läckra potatissalladen ljummen till alla sorters rökt kött. Den blir allra godast på färskpotatis.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

Ljummen potatissallad till rökt kött

  • 700 g potatis
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong
  • Till garnering:
  • 12 kaprisbär
  • 4 salladslökar

Till servering:

  • 500 g skivad rökt fårfiol

Gör så här

  1. Ljummen potatissallad till rökt kött
    Skala potatisen. Små potatisar kan behållas hela, större delas i klyftor. Skala schalottenlökarna och tärna dem fint. Hacka kaprisen. Fräs lök och kapris i smör utan att löken tar färg.
  2. Häll över buljongen och lägg i potatisen. Koka upp och låt puttra tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Hacka salladslökarna. Fördela den ljumma salladen i djupa, varma tallrikar. Dekorera med salladslök och kaprisbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept