Ljummen pastasallad till hösten

Ljummen pastasallad till hösten
Foto: TV4

När du kommer hem från skogen med en näve svamp eller två är det här rätten du ska laga. Snabb, enkel och mumsig. Ta annan svamp om du inte får tag på kantareller. Spana i grönsaksdisken om du inte är svampplockare!

10 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g penne-pasta
  • 100 g champinjoner
  • 100 g kantareller
  • 4 sparrisar
  • 1 röd lök, skivad
  • salt och malen vitpeppar
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • smör

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Lägg i sparrisen när det återstår 4 minuter av koktiden. Häll i ett durkslag, spola kallt vatten.
  2. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i lite smör tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ner pastan i svampen och blanda. Ringla över olivolja och balsamvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept