Ljummen nudelsallad med kungsmussling och limedressing

koket.se
Ljummen nudelsallad med kungsmussling och limedressing
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Ljummen nudelsallad med kungsmussling och limedressing

12 ingredienser

30 m

Enkel och underbart god sallad med nudlar, svamp och limedressing.

Se Peter Norman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g ramennudlar
  • 1 kg kungsmusslingar, halverade
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 kruka krispsallad, delad
  • 1 kruka koriander, skuren
  • 1 kruka gräslök, skuren i 3 cm bitar
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Limedressing

  • 3 msk limejuice, färskpressad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
  2. Lägg de halverade kungsmusslingarna i en stor skål. Häll på rapsoljan och blanda.
  3. Grilla de halverade svamparna på hög värme på båda sidor tills de fått tydliga grillränder.
  4. Blanda svampen med limedressingen.
  5. Lägg upp svampen på ett fat med salladen och koriandern. Garnera med gräslök och pinjenötter.
  6. Koka ramennudlarna i kokande vatten under omrörning i ca 2-3 min. Lyft upp med hålslev.
  7. Tillsätt nudlarna till fatet och rör om.