Ljummen laxsallad

Ljummen laxsallad
Foto: TV4

En sallad med grönsaker och bräckta laxskivor passar utmärkt på julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 tomater
  • 200 g gurka
  • 10 rädisor
  • 200 g blomkål
  • olika sorters gröna blad
  • vinägrett
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 5 msk olja
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Skär tomaterna i klyftor, skiva gurka och rädisor och dela blomkålen i buketter.
  2. Blanda salt, peppar och vinäger till en vinägrettsås, vispa ner senap och olja. Blanda grönsakerna med vinägretten i en skål.
  3. Krydda laxskivorna med salt och peppar och stek dem hastigt i olja och smör. Lägg sallatsbladen på ett serveringsfat, fördela grönsaksblandningen ovanpå och placera laxskivorna överst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept