Ljummen kycklingsallad

koket.se
Ljummen kycklingsallad
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Ljummen kycklingsallad

18 ingredienser

Ljummen sallad med plockat kycklinglår och dressing på ostronsås. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglår
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 dl vatten (eller kycklingbuljong)
  • 2 morötter, skivade
  • 0,25 vitkål, riven i bitar
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 1 broccoli
  • 1 romansallad
  • olja, att steka i
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk rörsocker
  • 3 msk solroskärnor, rostade
  • 3 msk pumpakärnor, rostade
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på kycklinglåren och gnid in köttet med riven vitlök och salt.
  2. Smält socker och ostronsås i en kastrull.
  3. Lägg i kycklinglåren och vatten eller buljong.
  4. Låt puttra i ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
  5. Låt svalna. Plocka köttet i bitar.
  6. Häll olja i en het panna/wok.
  7. Tillsätt grönsakerna. Stek mjuka men fortfarande krispiga.
  8. Smaksätt med ostronsås, socker och lite salt.
  9. Varva grönsakerna med bruten romansallad i en djup tallrik.
  10. Lägg kycklingköttet ovanpå och ringla ostronsåsen över salladen.
  11. Toppa med rostade pumpakärnor och solrosfrö.