Ljummen couscoussallad med skaldjur och saffran

Ljummen couscoussallad med skaldjur och saffran
Foto: TV4

Snabbare än så här kan du knappast tillaga middagsmaten. Läckert, smalt och nyttigt blir det också. Du kan använda djupfrysta räkor och kräftstjärtar i stället för från burk. Ta då skaldjursfond i stället för buljongen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 1 burk räkor i buljong
  • 1 burk kräftstjärtar i buljong
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 450 g djupfrysta wokgrönsaker

Till dekoration:

  • några blad färsk koriander

Gör så här

  1. Häll av buljongen från skaldjuren. Spar 4 1/2 dl av den. Skala vitlöksklyftan.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt saffran, pressad vitlök och chilipeppar. Låt fräsa någon minut. Häll på skaldjursbuljongen. Låt koka upp.
  3. Lägg i grönsakerna. Koka upp igen. Häll grönsaker och buljong över couscousgrynen. Låt stå i 5 minuter. Blanda i skaldjuren precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept