Liten vegetarisk smörgåstårta

Liten vegetarisk smörgåstårta
Foto: TV4

Vitsen med den här tårtan är att du kan använda det bröd som du själv gillar bäst och fylla det med allehanda godsaker. Du som inte vill äta ägg kan byta ut det mot mosad avokado med rostad paprika.

3 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 stort bröd
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ask krasse
  • 1 burk kokta kikärter
  • 200 g Kokt broccoli
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka färsk oregano
  • 8 svarta oliver
  • 6 kaprisbär
  • 3+6 cocktailtomater

Gör så här

  1. Dela brödet i tre delar. klipp krassen fint. Blanda samman krasse, majonnäs, salt och peppar. Skala de hårdkokta äggen och hacka dem fint. Blanda med majonnäsen.
  2. Häll av spadet från kikärterna. Mixa med citronsaft och olivolja till en jämn massa. Krydda med salt och peppar. Dela broccolin i mindre bitar och skär 3 av tomaterna i halvor. Bre äggsmet på den understa delen av brödet. Täck med mellanbiten och bre på kikärtsblandningen. Lägg på broccoli och tomater. Klipp över oregano.
  3. Lägg på det översta brödet och dekorera runt om med kaprisbär, oliver och tomater. Använd en vass kniv till att skära tårtan med.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept