Ricottapizza på smördeg med vit choklad

30 min
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Supergod efterrätt på smördeg med persika, blåbär och vit choklad.

27 januari 2013
Visa mer
30 min
6 - 8

Du behöver

Ricottapizza på smördeg med vit choklad

  • 1 st smördegsrulle
  • 2 dl ricottaost
  • 2 st mogna periskor
  • 2 dl blåbär
  • 100 g riven vit choklad
  • Rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut en upptinad smördegrulle på en mjölad yta och gör ett snitt intill kanten, för att inte vätskan från påläggen ska rinna ut.
  2. Skär persikorna i skivor. Bred på ricottaost på smördegen och lägg sedan på persikoskivor och blåbär. Toppa med den rivna chokladen.
  3. Grädda i 15-20 minuter på en bakpappersbeklädd plåt tills pizzan har fått en fin färg.
  4. Garnera med mynta och rosmarin. Skär upp i små portionsbitar och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept