Chokladtryffel med pistage och kakao

30 min + frystid
30 st
30 min + frystid
30 st

Du behöver

Chokladtryffel med pistage och kakao

  • 400 g mörk choklad 70%, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl finhackade pistagenötter

Gör så här

  1. Chokladtryffel med pistage och kakao
    Börja med att koka upp crème fraiche och smör och rör om. Ta bort från värmen och häll ner den finhackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  2. Låt svalna och häll ner i en liten form klädd med bakplåtspapper och ställ in i kylen i några timmar eller över natten.
  3. Förbered två fat, det ena med kakao och det andra med pistagenötter. Använd ett kuljärn eller en tesked och forma tryfflar.
  4. Vänd sedan hälften av tryfflarna i pistagenötterna och den andra halvan i kakao. Servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept