Småpajer med citronkräm och marängkräm

Småpajer med citronkräm och marängkräm. Fyll dina minipajer med lemon curd och toppa med fluffig maräng.

3 mars 2013

Du behöver

  • 100 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • Lemon curd

Marängkräm

  • 1 äggvita
  • 0,75 dl strösocker
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg.
  4. Tillsätt florsocker och salt och låt allt blandas väl.
  5. Låt vila en stund i kylen, cirka 30 minuter.
  6. Tryck ut degen i små pajformer.
  7. Grädda i cirka 5-10 minuter. Låt pajskalet svalna helt.
  8. Marängkräm
    Ställ en skål över ett puttrande vattenbad på spisen.
  9. Häll i äggvitan och sockret och vispa tills sockret har löst sig.
  10. Ta bort blandningen från spisen och vispa upp med en elvisp tills marängen dubblar i storlek.
  11. Klicka i det mjuka smöret, lite i taget, tills konsistensen blir mjuk och smidig.
  12. Avsluta med vaniljpulver.
  13. Fyll dina små pajer med lemon curd och spritsa på marängkräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept