Mintbrownies i burk

6 - 8
Mintbrownies i burk
Foto: Jenny Grimsgård
6 - 8

Du behöver

Brownies

  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk pepparmintsarom

Färskostfrosting

  • 300 g färskost, rumsvarm
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 citron, zest

Garnering

  • färsk mynta
  • mintchoklad, på bilden är det m&m’s mintchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem och smör i en skål. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och låt smälta.Ta skålen från värmen.
  3. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Vänd ner äggvispet i chokladblandningen.
  4. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner i blandningen lite i taget tills allt har blandats ordentligt. Avsluta med att blanda i pepparmintsaromen.
  5. Klipp ut ett bakplåtspapper så det täcker bottnen av en avlång gratängform, ca 35 x 20 centimeter. Fördela smeten i formen.
  6. Grädda i cirka 25–30 minuter. Låt svalna.
  7. Montering
    Skär eller stansa ut runda bitar som passar i de utvalda burkarna.
  8. Lägg en browniebotten i burkarna, spritsa sedan på frosting, lägg på ytterligare en botten och avsluta med att spritsa på frosting.
  9. Garnera med myntablad och mintchoklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept