Citroncupcakes med honungsfrosting

Citroncupcakes med honungsfrosting
Foto: Jenny Grimsgård
Från Liten kaka

Cupcakes med citronsmak toppade med honungsfrosting. Använd en bra ekologisk honung till dina cupcakes. Recept från kokboken Liten kaka.

5 april 2013
Visa mer
12

Du behöver

Botten

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 70 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 citron, saft och zest

Honungsfrosting

  • 1 äggvita
  • 0,75 dl strösocker
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl flytande honung

Gör så här

  1. Bottnar
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver med elvisp eller köksassistent tills smeten är fluffig och vit.

  3. Sikta mjöl, bakpulver och salt ner i en skål. Smält smöret och låt det svalna.

  4. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt ingredienserna genom att varva mjölk, smör och mjölblandning. Avsluta med citronzest och -saft.
  5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär till hälften.

  6. Grädda i cirka 12 minuter. Tryck på en kaka, studsar den tillbaka så är den klar.
  7. Ställ bottnarna på ett galler och låt dem svalna.
  8. Honungsfrosting
    Ställ en skål över en kastrull med sjudande vatten.
  9. Häll i äggvita och socker och vispa för hand tills sockret har lösts upp.

  10. Ta skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen blivit dubbelt så stor.
  11. Klicka i smöret under vispning lite i taget tills konsistensen är mjuk och smidig. Rör sist ner vaniljpulver och honung.
  12. Spritsa eller bred frosting på bottnarna och garnera med lite honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept